Συχνά παρατηρείται η χρήση προθαλάμων εισόδου σε κεντρικά κτήρια , σε πολυκαταστήματα , σε βιομηχανικούς χώρους και γενικότερα σε χώρους όπου δεν επιθυμούμε να έχουμε απώλειες διείσδυσης από τον άνεμο.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα χρήσης βιομηχανικής αεροκουρτίνας έναντι προθάλαμου εισόδου.

  1. Εξοικονόμηση χώρου και ενέργειας. Σε αντίθεση με την αίθουσα εισόδου , δεν απαιτείται χώρος στην είσοδο αφού η αεροκουρτίνα τοποθετείται είτε στο πλάι , είτε στο επάνω μέρος της εισόδου. Επίσης ενώ η αεροκουρτίνα καταναλώνει ρεύμα για την βεβιασμένη κυκλοφορία αέρα  , το πέπλο αέρα που δημιουργεί μειώνει στο ελάχιστο τις θερμικές απώλειες και κρατάει τον κλιματισμό μέσα. Έτσι εξοικονομεί ενέργεια και παράλληλα προστατεύει τα ευπαθή προϊόντα.
  2. Υγιεινή : Κρατάει τα έντομα και τα παράσιτα έξω από το χώρο μας. Ιδίως σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο για να μην μολυνθούν τα προϊόντα.Οι αεροκουρτίνες  τοποθετούνται σε όλες τις εισόδους και εξόδους. Ταυτόχρονα  κρατάνε τον καπνό και την ατμοσφαιρική ρύπανση μακριά.
  3. Ευκολία πρόσβασης. Σε βιομηχανικούς χώρους , όπως αποθήκες τροφίμων, οι αποθηκάριοι και οι μεταφορείς δεν είναι εύκολο να ανοιγοκλείνουν πόρτες. Με τις βιομηχανικές αεροκουρτίνες αυτό δεν χρειάζεται. Παρέχει ευκολία και άνεση στους εργαζόμενους  αυξάνοντας  την απόδοσή τους.
  4. Χρήση : Οι βιομηχανικές αεροκουρτίνες έχουν εφαρμογή σε όσους χώρους έχουν μεγάλα ανοίγματα και δεν μπορούν να καλυφθούν με επαγγελματικές αεροκουρτίνες.  Οι αεροκουρτίνες Sonniger GUARD PRO σας παρέχουν την δυνατότητα κάλυψης ύψους ή μήκους τοποθέτησης έως 7,5 μ και δυνατότητα τοποθέτησης οριζόντια ή κατακόρυφα.
  5. Σύστημα active protection : Το σύστημα active protection ελαχιστοποιεί τις απώλειες από τις χαραμάδες των εισόδων ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας από τις αεροκουρτίνες.  Σε μεγάλα ανοίγματα τοποθετούμε την μία αεροκουρτίνα  πάνω στην άλλη και φορτίζουμε θερμικά μόνο την κάτω . ‘Ετσι το θερμό στρώμα αέρα ανεβαίνει προς την πάνω πλευρά παρέχοντας άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας.
  6. Πεδίο εφαρμογής : Η Guard Pro  μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρους φόρτωσης αποθηκών τροφίμων, super market, σε συνεργεία αυτοκινήτων τραίνων, αεροσκαφών, σε αποθηκευτικούς χώρους και όπου δεν μπορεί να μας καλύψει μια επαγγελματική αεροκουρτίνα.  Η SONNIGER είναι από τις λίγες εταιρείες που παράγει τέτοιου είδους αεροκουρτίνα για την οποία έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία όπου διαφοροποιείται από τις πιο ελαφρού τύπου.